top of page

Broterapi

Tandersättning med broterapi- en behandling som kan förändra ditt liv


Har du någonsin drömt om ett vackert och friskt leende, men har blivit hindrad av en eller flera missade tänder? Om ja, då har du kommit till rätt ställe! Broterapi är en enkel och effektiv behandling för att ersätta en eller flera missade tänder.


brokonstruktioner är skräddarsydda för att passa din mun och de tillverkas av material som zirkonia/metalloxid, keramik, eller kobolt krom legeringar. De fästas till omgivande tänder för att ersätta den eller de saknade tänderna. Detta skapar en sammanhängande tandrad och förbättrar ditt självförtroende samtidigt som det förbättrar din tuggfunktion och munnens utseende.


Förutom att förbättra ditt utseende och din munhälsa, kan broterapi också hjälpa till att korrigera misställningar i tänderna. De hjälper också till att förbättra din tal- och tuggförmåga, så att du kan njuta av dina favorit maträtter igen.


Broterapi är en enkel behandling som vanligtvis tar cirka 2-3 besök hos din tandläkare. Första besöket innebär att tandläkaren preparerar tandytorna och tar avtryck av din mun för att skapa en exakt modell. Tandteknikern använder dessa avtryck för att tillverka bron. Andra besöket innebär att tandläkaren cementerar och justerar bron för en säker och bekväm passform.


Broterapi består vanligtvis av följande steg:

  • Konsultation: Din tandläkare kommer att diskutera dina mål och önskemål för ditt leende, samt göra en noggrann undersökning av din mun och tänder. En röntgenundersökning kommer också att utföras. För att göra bron så estetiskt som möjligt och i samma färg som dina tänder kommer det att göras en färgtagning av tänderna. Tandläkaren kommer också att bedöma din tandhälsa och rådgöra om lämplig behandling, inklusive broterapi

  • Avtryck tas innan slipning av tänderna för att tillverka en temporär bro som tillverkas av tandläkare på platsen under samma behandlingstillfälle. Syftet med den temporära bron är att skydda tänderna samt att återskapa estetiken och tuggfunktion under väntetiden på den permanenta konstruktionen.

  • Slipning: Inför behandlingen finns det möjlighet att få bedövning om så önskas. Tänderna som ska förses med bro kommer att slipas från olika vinklar och sidor för att kunna sätta bron på ett optimalt sätt.

  • Avtryck: För att tillverka en noggrann modell av din mun, tar tandläkaren avtryck av din tandrad. Dessa avtryck används sedan av tandteknikern för att tillverka tandbron.

  • Tillverkning: Tandteknikern använder avtrycken för att skapa en exakt modell av bron. Bron tillverkas sedan av högkvalitativa material som zirkonia, e-max eller metallkeramik.

  • Provning av förlaga/try-in inför cementering. Detta för att säkerställa att bron har god anslutning till tänderna samt att bron har bra passform.

  • Montering: Vid det detta besök, avlägsnar tandläkare den temporära bron och polerar tänderna. Tandläkaren sätter bron till plats. Tandläkaren kommer att justera tandbron för att säkerställa en bekväm och säker passform.

  • Cementering: Bron cementeras/fästas fast.

  • Efterbehandling: Tandläkaren kommer att ge dig råd om viktiga munhygieninstruktioner för att säkerställa att tandbron håller länge. Detta inkluderar råd om munhygien, matvanor och regelbundna kontroller.

Broterapi är en enkel och effektiv lösning för att ersätta en eller flera missade tänder. Genom att följa råden från din tandläkare och ta hand om din brokonstruktion, kan du njuta av ditt friska och vackra leende under många år framöver!

Så vad väntar du på? Börja din resa mot ett friskt och vackert leende idag! Boka en konsultation hos oss på Dentriri och upptäck alla fördelarna med broterapi. Du kommer inte att bli besviken!

Liknande inlägg

Visa alla
bottom of page