top of page

Dentala Behandlingar

Det finns många olika typer av dentala behandlingar som finns tillgängliga för att hjälpa till att vårda och behandla dina tänder och mun. Här är några av de vanligaste behandlingarna:

  1. Fyllningar: Detta är en vanlig behandling för att reparera skadade eller förfallna tänder. Tandläkaren tar bort det skadade området och fyller sedan i det med ett material som till exempel komposit (plastliknande material).

  2. Rotfyllning: Detta är en procedur där tandläkaren tar bort infekterad eller skadad pulpa/tandnerv i tanden och fyller sedan i kanalerna med ett material som guttaperka.

  3. Tandimplantat: Detta är en procedur där en konstruktion fästs i käken för att ersätta den förlorade tanden.

  4. Tandkronor: Dessa är konstruktioner som fästs över en skadad eller förfallen tand för att skydda den och ge den ett mer naturligt utseende.

  5. Broar: Detta är en konstruktion som fästs till omgivande tänder för att ersätta en eller flera saknade tänder.

  6. Tandproteser: Detta är en konstruktion som ersätter flera saknade tänder och fästs med hjälp av klamrar alltså delproteser eller helproteser.

  7. Tandblekning: Detta är en procedur där tandläkaren använder speciella kemikalier eller laser för att bleka tänderna.

  8. Tandreglering: Detta är en procedur där tandläkaren använder fastsittande apparatur eller genomskinliga skenor för att rätta till bettavvikelser.

  9. Parodontologisk stödbehandling: Detta är en behandling för att vårda tandköttet och förhindra eller behandla tandköttsproblem.

Det är viktigt att notera att det finns många andra typer av behandlingar och tekniker som finns tillgängliga och din tandläkare kan hjälpa dig att välja rätt behandling för dina specifika behov.

4 visningar0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla
bottom of page