top of page

Tandborstning


Att borsta tänderna är en viktig del av att upprätthålla en hälsosam munhälsa. Det är viktigt att borsta tänderna minst två gånger om dagen, en gång på morgonen och en gång på kvällen, för att hålla tänderna rena och friska. Det finns ett antal steg och tekniker som kan användas för att borsta tänderna på rätt sätt.


Först och främst, se till att du har en bra tandborste. Det är viktigt att välja en tandborste med extra mjuka eller mjuka borststrån för att undvika skador på tänderna och tandköttet. Tandborstar med elmotorer kan också vara ett bra val, eftersom de kan hjälpa till att rengöra tänderna mer effektivt.


När du borstar tänderna, se till att använda en tillräcklig mängd tandkräm cirka 2 cm tandkräm för att rengöra tänderna. Borsta tänderna i cirka 2-3 minuter, fördela tiden jämnt på alla tänderna.

Använd en riktig teknik när du borstar tänderna. Placera tandborsten i en vinkel på 45 grader mot tandköttet och börja borsta med små gnuggande rörelser.




Var noga med att rengöra alla ytor på tänderna, inklusive insidan, utsidan och kanten på tänderna. Använd också tandtråd eller mellanrumsborstar för att rengöra mellan tänderna.






1 view0 comments

Related Posts

See All
bottom of page